Vápenec dolomitický
Podrobný popis
Vápenec dolomitický obsahuje vysoký podiel vápnika, horčíka a stopových prvkov. Pôda obohatená o vápnik priaznivo pôsobí na kvalitu plodov a celkové zdravie rastlín. Vápnenie pôdy pomáha ničiť aj pôdne patogény a plesne. Pokiaľ rastliny nedostávajú dostatok vápnika, môžu ich plody popraskať alebo zhnednúť skôr ako dozrejú. Vápenec dolomitický zlepšuje využiteľnosť aj ostatných živín v pôde a skvalitňuje štruktúru pôdy.
Používa sa pri hnojení zeleniny, ovocia, okrasných kvetov, ovocných stromov, ktoré sú náročnejšie na vápnik. Nie je vhodný pre kyslomilné rastliny (rododendróny, azalky, ihličnany, čučoriedky, vresy) a pre rastliny, ktoré sú citlivé na priame vápnenie (uhorky, papriky, paradajky, mrkva, zeler, petržlen).
Tip: Pri vápnení pôdy neodporúčame súčasne používať maštaľný hnoj a fosforečnaté hnojivá.
Prečo použiť Vápenec dolomitický ?
- Pomáha upraviť kyslé pH pôdy.
- Zvyšuje tvorbu zeleného farbiva.
- Aktivuje pôdne mikroorganizmy, ktoré zlepšujú štruktúru pôdy.
- Vyživuje rastliny rýchlo a dlhodobo.
Aplikácia Vápenca dolomitického
Dolomitický vápenec aplikujte na jeseň (koreňová zelenina iba na jeseň) alebo na jar rozhodením na pôdu. 5 kg hnojiva vystačí cca na 14 - 100 m2 podľa typu pôdy. U ľahkých typoch pôdy sa dávka znižuje, u ťažkých typoch pôdy sa dávka navyšuje.
Stredne ťažké pôdy - cyklus vápnenie 1x za 3-4 roky:
- Kyslá pôda: 2,4 - 3,4 kg na 10 m2 plochy/ rok
- Mierne kyslá pôda: 1,0 - 1,4 kg na 10 m2 plochy/ rok
- Udržiavacie vápnenie:0,5 - 0,7 kg na 10 m2 plochy/ rok
Balenie: 5 kg
Dodatočné parametre
| Kategória: | Organické hnojivo do záhrady | 
|---|---|
| Hmotnosť: | 5 kg | 
| Skupenstvo: | Granulované, sypké | 
| Obdobie: | Jar, Jeseň | 
| Vhodné pre zeleninu: | Univerzálne | 
| Vhodné pre bobuľoviny: | Univerzálne | 
| Vhodné pre ovocné stromy: | Univerzálne | 
| Vhodné pre okrasné stromy a kry: | Univerzálne | 
| Vhodné pre bylinky: | Univerzálne | 
| Vhodné pre kvety: | Univerzálne | 
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
