5 % z vášho nákupu venujeme Pure Slovakia

#biodiverzita,#eko záhrada,

ekologické hnojivo

V Prírodninách veríme, že našu planétu robia lepším miestom ľudia a organizácie, ktoré myslia na budúcnosť našej prírody. To, čo prírode berieme, mali by sme jej dávať späť. Preto sme začali finančne podporovať organizáciu Pure Slovakia. O čo sa jedná? Čítajte ďalej.

5% z nákupu na Prírodninách ide na výsadbu lesov

Zdravé, prírodné lesy predstavujú nenahraditeľnú súčasť nášho života. Les zlepšuje kvalitu vzduchu, produkuje kyslík, zadržiava vodu, tlmí hluk, či poskytuje domov rôznym živočíchom. A čím je les starší, tým pomáha viac. Preto sme radi, že na Slovensku pôsobia organizácie, ktoré podporujú slovenskú prírodu a zachovávajú prírodné dedičstvo aj pre budúce generácie. Takouto organizáciou je práve Pure Slovakia.

Našim záväzkom na eshope Prírodniny je mesačne venovať 5 % tržieb organizácií Pure Slovakia. Získané peniaze putujú na nákup nových sadeníc stromov, ktoré sa vysadia na poškodených územiach v národných parkoch Slovenska. Veríme, že aj malé kroky vedú k veľkým zmenám. A spoločne tak prispejeme k revitalizácií našej krásnej prírody.

Pure Slovakia - pre obnovu slovenskej prírody

Je úžasné, že už mladí ľudia sa zapájajú do ochrany prírody a jej osud im nie je ľahostajný. Aká je vízia Pure Slovakia? Oslovili sme Jakuba, ktorý patrí k zakladateľom organizácie:

"Pure Slovakia je nezisková organizácia, ktorá sa aktívne zaoberá ochranou a obnovou slovenskej prírody. Čo to znamená? V jednoduchosti - spoločne s dobrovoľníkmi v prírode sadíme stromy a zbierame odpad. Z predaja merchu Pure Slovakia sa všetky získané financie investujú do nákupu nových sadeníc stromov a organizácie dobrovoľníckych podujatí, ktorých sa môže zúčastniť každý.

Môžeš sa naučiť ako sadiť stromy alebo s nami vyčistíš turistickú trasu od odpadkov. Našou víziou je spojiť ľudí, ktorí spoločne zdieľajú pozitívny vzťah k ochrane prírody, ďalej ho rozvíjať a prehĺbiť."

pure slovakia

Za 3 roky pôsobenia dosiahlo Pure Slovakia tieto výsledky:

  • Organizácia 6 akcií, kde sa dokopy vysadilo viac ako 27 000 stromčekov
  • Zapojenie viac ako 700 dobrovoľníkov do spoločných akcií
  • Vyzbieranie viac ako 500 kg odpadu na turistických trasách
  • 600 ton ročne stiahnu COstromy vysadené Pure Slovakia.

A na záver, držíme Pure Slovakia palce. Možno sa aj s vami sa stretneme na ich ďalšej akcií a spoločne vysadíme niekoľko stromčekov.

Autor článku
Ľubomír Varga

Snažím sa priblížiť verejnosti ekologické produkty. Bol by som veľmi rád, ak by sa eko produkty stali štandardom v záhrade aj v domácnosti. Rád tiež píšem o podpore biodiverzity na záhrade. Jednoducho, pohodová záhrada plná života :)